Over   mij

en hoe het zo gekomen is....

Anette 30062018 1 (door Marielle Lindhou

AANGENAAM, Anette Hogeboom, yogadocent. Mijn bedrijf heet ZELF soepel & ontspannen. 

Vanuit een nuchtere visie doceer ik houdingen aan mijn leerlingen en geef daarbij graag aan hoe die houdingen helpend kunnen zijn om prettiger in het leven te staan. Want yoga is niet een kunstje doen op een yogamat, maar een levenshouding. Die bij alle uitdagingen die je in het leven tegenkomt helpend kunnen zijn. Op een eenvoudige manier de yoga die je op je matje doet, vertalen naar het dagelijks leven. Liefst met een beetje humor!

LESGEVEN doe ik op verschillende plaatsen. In mijn eigen studio aan huis, wekelijks bij Optisport Alexanderhof in Rotterdam, 2 x per week bied ik ontspanning aan leerkrachten en ander personeel van een stichting basisonderwijs.

Als vrijwilliger heb ik een paar jaar gewerkt in het Leontienhuis ,yoga aan mensen met een eetstoornis.

Bij Integrale Yoga Nederland gaf ik hatha-yogales aan docenten in opleiding.

Mijn passie ligt bij (stressbeheersing voor) jongeren, daarvoor heb ik EindExamenYoga ontwikkeld. Deze cursus geef ik aan jongeren en ik leid nieuwe trainers op, zodat zij ook deze cursus kunnen geven.

Yogafestival Terschelling.jpg

YOGA bracht mij even balans, vooral in mijn drukke leven als werkgever. Het volgen van een yogales maakte dat ik me wat beter voelde; even geen nare gedachten en chaos in mijn hoofd. Naast verschillende sporten heb ik jarenlang Ashtanga Vinyasa Yoga beoefend, hier is mijn liefde voor yoga ontstaan. Na het beëindigen van mijn vorige bedrijf, toen ik enigszins hersteld was van een burnout, zocht ik meer verdieping in yoga. Ik kwam bij Integrale Yoga Nederland en ben daar een prachtige weg ingeslagen.

Anette 2.JPG

PRAKTISCH ben ik ingesteld. Ik hou van eenvoud. Zo pas ik de yoga waar mogelijk toe in mijn leven. Nuchter en simpel.

Er zit zoveel kracht in de eenvoud. 

GERAAKT ben ik, door wat ik om mij heen zie gebeuren, vooral bij jonge mensen. Mijn kinderen, die van vrienden en familie, de berichtgeving in het nieuws, op sportclubs......  het lijkt wel of de 'wereld' vindt dat iedereen overal de beste in moet zijn. Een prestatiedruk die enorm is. Dit moet toch anders kunnen? En zolang dit niet verandert, kan er dan iets gedaan worden om deze jonge mensen te helpen hiermee om te gaan? 

Vanuit deze gedachte heb ik EindExamenYoga ontwikkeld. Om wat balans te kunnen bieden, juist aan jonge mensen, die de rest van hun leven plezier hebben van de technieken die zij leren tijdens de cursus.

08062015 Anette_edited.jpg